Ondertussen bij Schiphol - deel 3
Om u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rond onze door een zee aan rijpend graan en aanwassende aardappels en bieten omspoelde nationale trots, heeft onze verslaggever te velde op dinsdag 17 juli opnieuw een bezoek gebracht aan de omgeving van de Polderbaan. Hier volgt zijn relaas.
Ik arriveerde in de late namiddag op de keerlus aan het einde van de IJweg bij Boesingeliede, waarvandaan de Polderbaan goed te overzien is zonder dat er voortdurend vliegtuigspotters om je heen lopen. Dat het betreden van het luchthaventerrein niet alleen levensgevaarlijk (foto 01) maar ook bij wet verboden is, was mij natuurlijk bekend en geen haar op mijn hoofd peinsde er dan ook over om de langsdenderende kolossen van nog dichterbij te gaan bekijken. Want zegt u nu zelf: ook vanaf de openbare weg zijn die kisten luid en duidelijk waarneembaar (foto 02). Nadat er via het pad langs de Polderbaan een auto van Schiphol Bird Control was gepasseerd, duurde het slechts een paar minuten voordat er over de IJweg een politiewagen ten tonele verscheen. De, duidelijk opgepiepte, diender wilde weten wat ik aan het doen was en dus heb ik hem over de, door onze overheid angstvallig verzwegen, hoed en rand verteld. Want iedereen moet weten op welk een schandalige manier de Staat der Nederlanden de nationale veiligheid aan haar laars lapt en Russische Roulette speelt met de levens van miljoenen mensen.
Mijn hernieuwde bezoek aan Schiphol behelsde echter niet de voorlichting van de lokale geuniformeerde politie, maar had ten doel om wat meer te weten te komen over de ter plekke geteelde gewassen. Dat er rondom de luchthaven volop gerst, rogge, haver en tarwe wordt verbouwd was al bekend en is overal duidelijk te zien (foto 03), maar ik wilde graag weten welk gewas er feitelijk is ingezaaid op de oostelijke helft van de BBL- akker aan de noordelijke kop van de Polderbaan. Omdat de Schipholweg vorige maand langdurig was afgesloten ontbrak die kennis nog aan mijn Polderbaan plaatje. Daar blijkt dus het voor ganzen hyperaantrekkelijke gewas Mais te groeien (foto 04)! Daarmee scoort het ministerie van ELI dus suikerbieten en mais aan het noordelijke uiteinde van deze zeer drukke start- en landingsbaan terwijl er aan de zuidelijke kop van de baan aardappels worden verbouwd. Allemaal gewassen waarvan oogstresten volgens het convenant dus niet ondergeploegd behoeven te worden! Maar dat hebben we al eerder vastgesteld.

foto 01

foto 02

foto 03

foto 04
Omdat er langs de start- en landingsbanen een stelsel van brede sloten ligt waarin en waarlangs watervogels zoals dodaars, wilde eend, krakeend, slobeend, kuifeend, tafeleend, waterhoen en meerkoet leven en nestelen, leek het me wel beeldend om vast te leggen hoe de situatie in dit opzicht is langs de Polderbaan. Want die sloten zijn dan wel primair bedoeld voor de berging van (in ernstige mate met olien, vetten, rubber- en remvoeringresiduen etc. vervuild) hemelwater, er komen daar waarachtig erg veel water- en moerasvogels voor. Zo zwommen er bijvoorbeeld families rond met volgroeide jongen van de krakeend (foto 05), kuifeend (foto 06) en nog meer krakeenden met een familie tafeleenden op de achtergrond (foto 07). En dat alles op een krappe steenworp vanaf de almaar langsrazende lijntoestellen, charters en cargokisten (foto 08). Natuurlijk vormen die kleine watervogels niet de minste bedreiging voor het luchtvaartverkeer en onder normale omstandigheden doen de ganzen die zeer binnenkort weer naar de voedselrijke stoppelakkers zullen komen, dat evenmin. Gevaarlijke situaties ontstaan namelijk vooral, als er hobbyjagers in het spel zijn, die de dieren gewapenderhand naar het leven staan. In een volgende reportage zal daar dan ook aandacht aan geschonken worden.

foto 05

foto 06

foto 07

foto 08
- - - -
-
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ondertussen bij Schiphol - deel 2
Na de ontdekkingen die ik op 8 en 9 juni deed bij de start en landingsbanen van Schiphol, hebben wij de landelijke politiek daar meteen van in kennis gesteld. Want terwijl Atsma op tientallen kilometers vanaf onze nationale trots een vroeg -prehistorische klopjacht op weerloos vleugellamme ganzen is begonnen, terwijl wetenschappers juist vaststelden dat die vogels helemaal niets met Schiphol van doen hebben, groeien de gewassen die boer Bleker verbouwd op zijn ELI- akkers langs en pal voor de start- en landingsbanen, letterlijk als kool.
Er is dus echt geen tijd te verliezen om zonder enig pardon de ploeg in die bouwpercelen te zetten. Dat zal een paar grijpstuivers aan onvoorziene compensatiegelden gaan vergen, maar het is een druppel op de gloeiende plaat wanneer men ze vergelijkt met de almaar voortgaande geldsmijterij naar de Nederlandse landbouw. Of met de schade welke er ontstaat als er op of rondom Schiphol een werkelijke crash mocht plaatsvinden als gevolg van een aanvaring met ganzen. Bijvoorbeeld op een van de vele woonkernen: om maar een willekeurig scenario te noemen waar men in Surhuisterveen, Vlagtwedde en aan het Haagse Buitenom natuurlijk nooit bij heeft stil gestaan. Want de Haarlemmermeer is immers een akkerbouwgebied en vliegtuigen hebben daar niks te zoeken. Volgens het CDA!
Daarom ging ik nog even terug naar Boesingherliede, Zwanenburg en Vijfhuizen en maakte wat plaatjes die wellicht nog meer tot de verbeelding spreken. De grote vluchten ganzen die zonder enige twijfel binnen twee maanden zullen neerstrijken op de rijkelijk gedekte eettafels rond Schiphol, moet u er nog maar even bij denken. Want met fotoshoppen en andere visuele flessentrekkerijen houd ik me niet bezig. Daarvoor verwijs ik graag naar een der veroorzakers van deze afgrijselijke wildgroei in vrije agrarische teeltkeuze en naar hun boerensyndicaat: het CDA. Want heus: daar ligt de kernoorzaak van alle ellende en wildgroei in onze buitengebieden. Letterlijk tot aan het beton van de start en landingsbanen van Schiphol. Het wordt hoog tijd dat de vrijdenkende politiek dit eens gaat inzien, want het electorale ruimingseizoen is aanstaande!

1. Zo laag vliegt men aan over het bietenveld, dat pal voor de Polderbaan ligt.

2. En dit gaat dag en nacht zo door.

3. Iedere 2 minuten een vliegtuig met passagiers of cargo.

4. Atsma en Bleker spelen, om het botte boerenbelang, blufpoker met de veiligheid van miljoenen mensen!

5. Wij vinden dat deze suikerbieten en andere gewassen die ganzen aantrekken, meteen moeten verdwijnen...

6. want er kan hier letterlijk op een ongeluk gewacht worden!

7. Verderop langs de Polderbaan is het al niet veel beter met al dat verbouwde boerenganzenvoer.

8. Deze Rijksaardappelakker markeert de plaats van landen en opstijgen,
en met al dat voedsel is ook hier een ongeluk zo gepiept!

9. Het is alsof Bleker en Atsma het er om doen,

10. maar op een kwade dag gaat dit gegarandeerd helemaal mis.

11. En dan zal het echt niet bij wat wrijvingsrook blijven!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -